Znanje
Dom > Znanje > Sadržaj

Откријте учење за учење отворених умова

Откријте знање учења отворених умова

Процес ковања је поступак примене притиска на металну шипку помоћу машине за ковање за производњу пластичне деформације како би се добила метода обраде са одређеним механичким својствима, одређеним обликом и великом ковањем, ковањем (ковање и штанцање) Један од две главне компоненте.

Температура деформације

Температура рекристализације челика је око 727 ° Ц, али углавном 800 ° Ц користи се као линија раздвајања, вруће ковање веће од 800 ° Ц; између 300 и 800 ° Ц се назива топло ковање или полу-вруће ковање.

Бланк

Према кретању празнине, Опен Дие Форгингс се могу подијелити на слободно ковање, узнемиравање, екструзију, ковање, затворено ковање, затворено узнемиравање.

1, слободно ковање Коришћење удара или притиска да би метал у горњем и доњем гвожђу (наковња) између деформације добио потребне одгоре, постоје ручни Опен Дие Форгингс и механички ковање две врсте одковака.

2, ковање. Ковање ковање је подељено на Отворене краве и затворене ковање. Металне затвараче у извесном облику ковања штити притисак деформације и добију одљевке, али такођер подијељене на хладно ковање, ваљање ковање, радијално ковање и екструзију и тако даље.

3, затворено ковање и затворено узнемирујуће јер нема блица, употреба материјала је велика. Са процесом или неколико процеса може се завршити комплексно ковање завршних обрада. У одсуству блица, сила силе за ковање се смањује и потребно је оптерећење. Међутим, треба напоменути да се бланко не може у потпуности ограничити, чиме се строго контролише запремина празнине, контролирају релативни положај ковања ковања и ковања мерења, напоре за смањење хабања ковања ковања.

Ковање умри

Према начину ковања ковања, ковање калупа може се подијелити на ваљак за куглање, ковање ковање, ваљање ковање, кружно ваљање, ваљкасти прстен и нагнуто ваљање и тако даље. Ваљкасти круг, ковање и кружни кругови се такође могу користити за ковање обрада. Да би се побољшала употреба материјала, ковање ваљањем и ваљање може се користити као издужени материјал пре процеса обраде. И слободно ковање истог ротационог ковања такође је дио облика, а његова предност се пореди с величином ковања, отворена калупна сила такође се може постићи у малом облику. Укључујући и слободно ковање у овом начину ковања, обрада материјала са површине плоче у близини експанзије слободне површине, стога је тешко осигурати тачност, тако да се ковање ковања и ковање процеса са рачунарском контролом могу користити ниже Од сила калупа за обликовање како би се добио сложен облик, производи високе прецизности, као што су производња многих сорти, турбине лопатице велике величине и остали одгубљеници. Опрема ковања калупа за кретање и степен слободе је недосљедна, према карактеристикама деформације доње мртве тачке деформације, опрема за ковање калупа може се подијелити у сљедећа четири облика:

1, ограничити врсту ковања силе муља: хидраулични хидраулични погон хидраулике за директни погон.

2, ограничени начин квази-утицаја: хидраулични погонски механизам за повезивање хидрауличке машине.

3, гранични начин рада: ручица, спојна шипка и клинасти механизам за покретање клизача механичке преса.

4, енергетска граница: употреба вијачног механизма спирале и фрикционог преса.

Тешки ваздух за хидрауличне преше Да би се постигла висока тачност, треба водити рачуна да се спречи преоптерећење, брзина управљања и положај плесни у доњем мртвом центру. Како ће то имати ефекта на отковине, тачност облика и ковање живота. Поред тога, у циљу одржавања тачности, треба обратити пажњу и на прилагођавање клиренса клизача клизача, како би се осигурала чврстоћа, подесила доњи мртав центар и користила помоћне мењаче и друге мере.

Клизач

Осим вертикалног и хоризонталног кретања клизача (за издужене делове ковања калупа, подмазивања и велике брзине производње дијелова ковања дијелова) начин, кориштење компензацијског уређаја може бити

Смоотх Опен Дие Форгингс из првих великих дискова за повећање правца других спортова. Наведени фактори су различити, захтевана сила ковања, процес, употреба материјала, производња, димензијске толеранције и методе подмазивања подмазивања су различити, ови фактори су и фактори који утичу на ниво аутоматизације.


Јингјианг Јинлун Мацхине Мануфацтуринг Цо, Лтд

S