Алуминијски отковци

Ковање је производни процес у којем се метал под притиском, пуцањем или стискањем под великим притиском за производњу дијелова високих чврстоћа. Ковани алуминиум је идеалан за примене у којима су перформансе и сигурност критични, али је за брзину или енергетску ефикасност потребан лакши метал. Фалсификовани ...

Ковање је производни процес у којем се метал под притиском, пуцањем или стискањем под великим притиском за производњу дијелова високих чврстоћа. Ковани алуминиум је идеалан за примене у којима су перформансе и сигурност критични, али је за брзину или енергетску ефикасност потребан лакши метал. Ковани алуминијумски котачи на Даитона тркачима су савршени пример. Првенствено постоје три врсте процеса ковања: ковање са отворима, идеално за веће алуминијумске компоненте; затворено-ковање, добро прилагођено за сложеније дизајне и строжије толеранције; и кованог ваљаног ковања који се користи за стварање апликација у облику прстена високе чврстоће.


Високе перформансе и снаге

Процес ковања се користи у апликацијама где су перформансе и снага кључни захтеви.

Коване компоненте се најчешће налазе на тачкама стреса и шока. Клипови, брзине и вретена точкова у аутомобилима и авионима високих перформанси често су израђени од кованог алуминијума.

Ковани алуминијум савршен за ваздухопловство

За изазовно и оштро окружење у простору потребне су структуре које су јаке и издржљиве, али и лаке. Мала густина кованог алуминијума у односу на челик чини га идеалним кандидатом за примјену у ваздухопловству.

Алати трговине

Чекићи, преса и узнемирења су основни типови опреме која се користи у процесу ковања. Чекићи могу применити покретачку снагу до 50.000 фунти, где преса могу да примене снагу до 50.000 тона. Упсетници су у основи преса која се користи хоризонтално да повећава пречник радног комада компресијом његове дужине.

Ознака квалитета

"Кована" је знак квалитета у ручним алатима и хардверу. Клијешта, чекићи, кључеви, баштенска средства и хируршки алати су скоро увек произведени ковањем.


Процеси ковања алуминијума

1. Отворити ковање

Идеалан за обраду великих делова алуминијума, отворених мембранских преша не ограничава алуминијумску гајбу током процеса ковања и користи равне матрице без претходних профила и дизајна. Алуминијумски блокови тежине до 200.000 фунти и дужине 80 метара могу бити ковани и отворени за стварање великих алуминијумских компоненти са оптималним структуралним интегритетом. Док су технике заваривања и спајања корисне за стварање великих компоненти, оне не могу да се подударају са јачином или издржљивошћу фалсификованог дела. Отковци отвореног кртица су ограничени само величином почетног залиха.

2. Затворено ковање

Затворено ковање, познато и као ковање отисака, може произвести готово безграничну различитост облика који се крећу у тежини од пуних унца до више од 200кг. Као што то подразумева име, две или више мрамора које садрже утиске окупљају се као ковање залиха подвргнуто пластичној деформацији. Због тога што умрижи ограничавају метални ток, овај процес може донијети сложеније облике и ближе толеранције него ковање с отвореним кртама. Импрессион-дие ковање чини већину производње алуминијума за ковање.

3. Ковање кружног прстена

Када индустријске апликације захтевају високу чврстоћу, кружну компоненту попречног пресека, не постоји подударање за ковање ваљаних прстена. Процес обично почиње ковањем са отвореним кртама како би се направио преформа прстена, обликован као крофна. Затим неколико ваљака притиска на предформу док се не постигну жељене дебљине и висине зида. Конфигурације могу бити равне, као што је висина подлошке или висине више од 20 инча. Прстенови се могу увијати у бројне величине, од носача ваљка до великих посуда под притиском.

Точкови изграђени за брзину, перформансе и сигурност

Професионални драјвери возача знају да су ковани алуминијумски точкови одличан избор за казнене услове за такмичење. Израђени за брзину и перформансе, коване точкове су изузетно лагане, врло јаке и изузетно чврсте. Ковани алуминијумски котачи се такође налазе на тркачкој стази. Спортски модели високих перформанси Порсцхе, Ламборгхини и Ауди могу бити опремљени овим елегантним и високим перформансама точкова.


Да ли идете на велепродају прилагођене алуминијумске форме од једног од водећих произвођача и добављаца одливака? Онда можете одмах ступити у контакт са нашом творницом.
Hot Tags: алуминијумски отковци добављачи, произвођачи, фабрика, велепродаја, прилагођени
Srodni proizvodi

Јингјианг Јинлун Мацхине Мануфацтуринг Цо, Лтд